Vertiname mūsų kasdienį bendradarbiavimą, tad nepaliaujamai ieškome būdų būti geriausiu pasirinkimu verslo ir privačios bankininkystės klientams. Siekdami šio strateginio tikslo, pastaruoju metu koncentruojamės į vieningos Baltijos šalių bankininkystės platformos kūrimą.

Jau 2017 m. liepos 1 d. žengsime svarbų žingsnį – apjungsime paslaugas bei informacines sistemas Lietuvoje ir Latvijoje. Tikime, kad naujoji platforma suteiks daugiau galimybių ir vertės kasdienėje Jūsų finansinėje veikloje, ypač bendradarbiaujant su partneriais Baltijos šalyse.

Kviečiame susipažinti su pagrindiniais nuo liepos 1 d. Jūsų laukiančiais pokyčiais. Dar daugiau naujų galimybių Jums pristatysime jau kitąmet, kai visi Baltijos šalių „Danske Bank“ padaliniai, taigi ir Jūs, pradės naudotis vieningomis paslaugomis ir sprendimais.

Atnaujintos paslaugos – daugiau galimybių

 

  • Mokėjimus tarp „Danske Bank“ esančių sąskaitų Lietuvoje ir Latvijoje atliksite akimirksniu, bet kuriuo paros metu. Tam „Danske eBanke” naudokite „Mokėjimo formą“.
  • Lėšas Europos Sąjungoje pervesite tą pačią dieną. Visi SEPA mokėjimai eurais bus atliekami greičiau – jau tą pačią darbo dieną, jei jie bankui pateikti iki 16.30 val.
  • Šie, dažniausiai verslo klientų naudojamų el. bankininkystės įrankių atnaujinimai, palengvins kasdienį darbą „Danske eBanke“:
  1. Visas Jūsų vardu valdomų įmonių sąskaitas ir sutartis galėsite matyti prisijungę bet kuria saugumo priemone - slaptažodžių generatoriumi arba e. parašu.
  2. Mokėjimų ruošiniai, kaip ir gavėjų sąrašai, gali būti vieši arba privatūs, tad galėsite numatyti, kas iš Jūsų kolegų matys ir valdys tam tikrus mokėjimus.
  3. Vartotojui taikomi limitai tikrinami ne operacijos įvedimo, bet patvirtinimo metu, taip užtikrinant dar efektyvesnę mokėjimų pavedimų kontrolę.
  • Ne mažiau svarbu, kad buvimas „Danske Bank“ Grupės dalimi leidžia mums Jūsų asmeninę, sąskaitų ir teikiamų paslaugų informaciją, taigi ir Jūsų pinigus, saugoti „Danske Bank“ Grupės sistemose Danijos Karalystėje. Tad Jūsų sąskaitos ir jose esančios lėšos Lietuvoje ar Latvijoje yra lygiavertės sąskaitoms bet kurioje kitoje „Danske Bank“ Grupės šalyje.

Banko sąskaitos sutarčių pasikeitimai

Visoms „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo (toliau – „Danske Bank“) teikiamoms pagal banko sąskaitos sutartį finansinėms paslaugoms taikomos sąlygos bus išdėstytos viename naujame dokumente - Bendrosiose sąlygose. Šis dokumentas bus pagrindinis mūsų bendradarbiavimo dokumentas, tai yra sudėtinė „Danske Bank“ paslaugų teikimo sąlygų dalis.

Bendrosiose sąlygose bus detaliai aptariamas banko ir klientų bendradarbiavimas: kliento tapatybės nustatymas, reikalavimai bankui pateikiamiems dokumentams, nurodymų bankui pateikimo sąlygos, reikalavimai sutarčių su banku sudarymui ir nutraukimui, pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos reikalavimai, banko paslapties apsauga, palūkanų ir mokesčių nustatymo bei keitimo sąlygos, komunikacija tarp kliento ir banko, informacija dėl pretenzijų ir ginčų sprendimo, klientų asmens duomenų tvarkymo principai ir kitos bendros visoms banko teikiamoms paslaugoms taikomos nuostatos.

Dokumentai, kurie buvo susieti su šiuo metu galiojančia Banko sąskaitos sutartimi, bus pakeisti naujais, todėl Jums bus taikomos naujos standartinės paslaugų teikimo sąlygos. Banko sąskaitos sutarties specialiosiose dalyse nurodyta Jūsų paslaugų informacija (pvz., banko sąskaitos numeris ar prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenys) ir kiti individualizuoti sutarčių duomenys išliks nepakitę.

Atnaujinti paslaugų įkainiai

Nuo 2017 m. liepos 1 d. įsigalios atnaujinti paslaugų ir operacijų įkainiai: apjungus paslaugas, Lietuvoje ir Latvijoje bus suvienodinti dalies banko teikiamų paslaugų pavadinimai, keisis kai kurių paslaugų teikimo mokesčiai.

Laikinai neveiks paslaugos internetu

Pokyčių savaitgalį – nuo 2017 m. birželio 30 d. vakaro iki liepos 2 d. vakaro, „Danske Bank“ bus atliekami informacinių sistemų atnaujinimo darbai, todėl nurodytu laikotarpiu nebus teikiamos paslaugos „Danske eBanku“, „Danske mBanku“ ir „Danske SMS banku“. Apie tai Jums dar priminsime papildomai.