Pastaruoju metu suaktyvėjo piktavalių asmenų bandymams išvilioti iš bankų klientų konfidencialią informaciją, susijusią su sąskaitomis, prisijungimo kodais, mokėjimo kortelėmis ir slaptažodžiais. Raginame išlikti budriais ir šių duomenų niekam neatskleisti.
 
Duomenis paprastai mėginama išvilioti siunčiant el. laiškus iš falsifikuotų pašto dėžučių arba SMS žinutes. Paprastai tokie el. paštu ar SMS žinutėmis siunčiami pranešimai pasižymi skurdžia lietuvių kalba, turi gramatinių klaidų, neteisingai atvaizduoja lietuvišką raidyną, o pateikiama nuoroda veda į klaidingą internetinės bankininkystės adresą.
 
Gavę įtartiną elektroninį laišką ar pranešimą kitu kanalu, kuriuo prašoma atskleisti konfidencialius duomenis, nuorodos nespauskite ir nesuvedinėkite asmeninių ar saugumo priemonių duomenų. Apie bandymą išvilioti duomenis nedelsdami informuokite banką el. paštu info@danskebank.lt arba tel. 1636.
 
Primename, kad prireikus banko darbuotojai pakvies Jus apsilankyti artimiausiame banko padalinyje, bet niekada neprašys atskleisti Jūsų slaptažodžio telefonu, el. paštu ar kitais būdais. Taip pat bankas el. paštu nesiunčia aktyvių nuorodų į „Danske eBanką“ prašydamas suvesti prisijungimo duomenis.

Daugiau patarimų apie saugią elektroninę bankininkystę rasite čia.