Dėl įtariamo pinigų plovimo Estijos filiale 2007-2015 metais, Estijos finansų priežiūros institucija pareikalavo „Danske Bank“ nutraukti veiklą šalyje. Bankas sutiko tai padaryti.


„Mes pripažįstame, kad pinigų plovimo byla padarė neigiamą įtaką Estijos visuomenei. Taip pat priimame Estijos finansų priežiūros tarnybos sprendimą dėl „Danske Bank“ filialo veiklos nutraukimo, - sako Jesper Nielsen, laikinasis „Danske Bank“ Grupės generalinis direktorius. – Mums labai gaila palikti šalį tokiame kontekste, vis dėl to, mes suprantame kontroliuojančios tarnybos poziciją ir sutinkame nutraukti veiklą Estijoje, tęsdami bendradarbiavimą su vietos, taip pat kitų šalių institucijomis.“

Pastaraisiais metais „Danske Bank“ Grupė ėmėsi veiksmų stiprinti pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos procedūras.

Veikla bus stabdoma Lietuvoje, Latvijoje ir Rusijoje

Nepriklausomai nuo Estijos tarnybų sprendimo, įgyvendinant verslo strategiją koncentruotis į Šiaurės šalių klientų aptarnavimą, „Danske Bank” jau kuris laikas svarstė veiklos Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Rusijoje ateitį. Buvo nuspręsta šiose šalyse verslo taip pat atsisakyti.

„Danske Bank“ paslaugų centrai, Lietuvoje atliekantys daug administracinių funkcijų visos Grupės mastu, veiklą tęs įprastai.

„Pastaraisiais metais stiprinome veiklą fokusuodamiesi į Šiaurės šalių rinkas ir sumažinome veiklos apimtis Baltijos šalyse. Sprendimas visiškai atsisakyti verslo Baltijos šalyse ir Rusijoje yra nuoseklus žingsnis. Ir toliau bendradarbiausime su atsakingomis institucijomis, taip pat sieksime užtikrinti, kad į mūsų klientų ir darbuotojų interesus būtų deramai atsižvelgta“, - teigia Jesper Nielsen.

2015 m. „Danske Bank“ Lietuvoje ir Latvijoje perleido mažmeninės bankininkystės dalį bankui „Swedbank“. 2018 m. priimtas strateginis sprendimas Baltijos šalyse koncentruotis išskirtinai į Šiaurės šalių dukterines įmones veikiančias Baltijos šalyse. Kitos bankinės paslaugos buvo perkeltos į ne pagrindinių klientų padalinį ir šios veiklos palaipsniui buvo atsisakoma.