Liepos 3d. Vilniuje oficialiai startavo nauja „Danske Bank“ Grupės IT centro programa „Future Pros“, kurios pagrindinis tikslas – sudaryti sąlygas informacinių technologijų studentams derinti studijas ir darbą.

Daugiau nei 160 kandidatų išreiškė norą dalyvauti programoje, 95 iš jų buvo pakviesti dalyvauti atrankose prisijungti prie vienos iš 15-os IT centro komandų Pirmajame atrankos etape kandidatai turėjo atlikti logines, kodavimo, grupines užduotis. Antrąjį etapą sudarė kandidatų interviu. Prisijungti prie „Danske Bank“ komandos buvo pakviesta 30 jaunųjų IT profesionalų. Dauguma jų – Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų (16 ir 11 atitinkamai) studentai. Po vieną prie komandos prisijungė studijuojantys Aleksandro Stulginskio universitete, Vilniaus kolegijoje, Vakarų Londono universitete (University of West London).

Prioritetas – ir darbas, ir studijos
Pagrindinis „Future Pros“ programos išskirtinumas – lankstumas darbo laiko atžvilgiu. Nors dauguma studentų vasaros laikotarpiu pasirinko dirbti visą darbo dieną, prasidėjus mokslo metams jiems bus rekomenduojama sumažinti darbo krūvį iki pusės etato. Taip siekiama keisti nusistovėjusį įprotį dirbantiems studentams prioretizuoti darbą prieš studijas.

Jim Ditmore, Vykdantysis „Danske Bank“ grupės operacijų vadovas, sveikindamas naujai prisijungusius darbuotojus, ragino nepraleisti galimybės iš vidaus susipažinti su tarptautine organizacija ir prisidėti prie joje vystomų reikšmingų projektų. Jis taip pat pabrėžė, darbo komandoje svarbą, drąsą klausti ir būtinybę išbandyti, kaip teorinės žinios pritaikomos praktikoje.

Išvien su visais darbuotojais

Be iššūkių kupino darbo ir atsakomybės už jiems patikėtas užduotis, jaunieji IT profesionalai taip pat naudosis ir pilnu „Danske Bank“ naudų darbuotojams paketu – sveikatos ir gyvybės draudimu, papildomomis atostogų dienomis, galimybe dalyvauti darbuotojų klubų veikloje, mokymų akademijose, nemokamu sporto klubu ir pan. Kas ketvirtį jie dalyvaus specialiai „Future Pros“ programos dalyviams skirtuose mokymuose. Renginiais ir nuolatine komunikacija siekiama burti bendruomenę bei banko ambasadorių universitetuose tinklą.

Kandidatų į „Future Pros“ programą laukiama visus metus. Nors jaunuoliai įdarbinami pagal terminuotas darbo sutartis, kurių dauguma sudarytos iki studijų pabaigos, sėkmingai „Future Pros“ programoje dalyvavusiems jaunuoliams bus pasiūlyta nuolatinė darbo vieta organizacijoje bei suteikiamos visos galimybės toliau kilti karjeros laiptais.

„Future Pros“ programa sukurta remiantis Danijos pavyzdžiu, kur jau keletą metų „Danske Bank“ aktyviai bendradarbiauja su universitetais ir jų studentais. Remiantis geraisiais Šiaurės šalių pavyzdžiais, „Danske Bank“ Lietuvoje artimiausiu metu ketinama sukurti dar dvi programas karjerą pradedantiems talentingiems jaunuoliams „Talent Box“ ir „Danske Tech“. Jų dėka studentai galės rašyti projektinius ar baigiamuosius darbus banko siūlomomis temomis, o ką tik studijas baigę ir „Danske Bank“ įsidarbinę absolventai - sklandžiai integruotis į technologijų rinką.