„Danske Bank“ Lietuvoje trečią kartą iš eilės apdovanoti „Lygiaverčio atlygio“ (angl. „Fair Pay“) apdovanojimu. Jis skiriamas organizacijoms, taikančioms nešališką ir nediskriminuojančią darbo užmokesčio politiką. Remiantis naujausiais „Figure Baltic Advisory” tyrimo duomenimis, „Danske Bank“ sėkmingai mažina atlygio skirtumus tarp vienodų darbo pozicijų, taip pat – užmokesčio atotrūkį tarp vyrų ir moterų bei išlaiko lyčių įvairovę vadovaujančiose pozicijose. 

„Sąžiningas atlygis yra neatsiejamas nuo esminių vertybių, kuriomis vadovaujamės organizacijoje. Vertinant amžiaus, lyties ar tautybės ypatumais – visi esame lygūs, atlygio sistemoje atsispindi tik patirčių, įgūdžių ir kompetencijų skirtumai. Ši praktika kuria išskirtinę darbo kultūrą, kuri pirmiausia yra pastebima ir vertinama pačių darbuotojų. „Lygiaverčio atlygio“ apdovanojimas atkreipia dėmesį į geruosius pavyzdžius organizacijose – o pastarieji ne tik neša naudą tiesioginėje veikloje, bet ir skatina visuomenės pokyčius.“ – sako „Danske Bank“ laikinoji žmogiškųjų išteklių vadovė Lietuvoje, Rūta Blažaitytė. 
Siekdami palaikyti teisingą užmokesčio politiką organizacijoje, „Danske Bank“ kuria tam skirtas praktikas ir mokymus. Vadovai reguliariai apmokomi atpažinti ir išvengti nesąmoningo šališkumo, kylančio dėl tam tikrų asmenybės bruožų ir galinčio paveikti asmens atlyginimą. Organizacija taip pat užtikrina skaidrų atlygio procesą, darbuotojams suteikdama nuolatinę prieigą prie informacijos apie atlyginimo rėžius skirtingose pozicijose.  

Daugiau gerųjų praktikų pavyzdžių:​​

„Danske Bank“ Lietuvoje „Lygiaverčio atlygio“ apdovanojimuose dalyvauja ketvirtus metus, o į geriausiųjų didelių kompanijų (turinčių daugiau nei 500 darbuotojų) penketuką patenka trečius metus iš eilės. Apklausoje šiemet dalyvavo beveik 390 organizacijų. 


 „Figure Baltic Advisory” tyrimo metu kompanijos yra vertinamos keturiais pagrindiniais aspektais: 

  1. Atlygio homogeniškumas: skaičiuojamas skirtumas tarp mažiausiai ir daugiausiai uždirbančių darbuotojų.
  2. Rinkos standartas: matuojama, kokia darbuotojų dalis gauna užmokestį, esantį žemiau rinkos standarto.
  3. Lyčių atlyginimo skirtumas tose pačiose pozicijose: vertinamas skirtumas tarp lyčių svertinio atlyginimo tose pačiose pareigose.
  4. Lyčių proporcija organizacijos vadovybėje.