Per 5 programos metus įdarbinta beveik 180 būsimų IT ir verslo specialistų 

„Talentų ugdymo programą vykdome jau penkerius metus. Per juos į organizaciją priėmėme 179 naujus kolegas ir įsitikinome programos efektyvumu. Ji leidžia ne tik atsirinkti perspektyvius būsimus įvairių IT ir verslo sričių profesionalus, bet ir kuria tvarius darbo santykius. Nuo pat pirmo žingsnio įsipareigojame padėti kandidatams ugdant jų įgūdžius, žinias bei užtikrinant jų, kaip pilnateisių komandos narių, darbo sąlygas bei papildomas naudas. Įdarbinti ir įsitraukę nauji kolegos stiprina mūsų organizaciją, tampa jos kultūros ir vertybių ambasadoriais, savo srities profesionalais, taip prisidėdami prie teigiamų pokyčių visoje darbo rinkoje ir šalies konkurencingumo“, – sako Indrė Sakalauskienė, „Danske Bank“ žmogiškųjų išteklių vadovė Lietuvoje. 

Pasak jos, priešingai nei įprasta manyti, programos metu jos dalyviai nėra pagalbiniai darbuotojai, atliekantys mažareikšmes užduotis. „Nauji kolegos dirba su įvairiais projektais skirtingose banko srityse ir prisideda prie verslui reikšmingų sprendimų įgyvendinimo. Programa trunka ne kelis mėnesius, o visus metus, todėl jos dalyviai turi pakankamai laiko įsisavinti naujas žinias bei įgūdžius ir matyti savo darbo rezultatus. Į šias pilnai apmokamas darbo vietas kviečiame kandidatuoti ir visiškai jokios ar susijusios darbo patirties neturinčius – svarbiausia motyvacija mokytis ir smalsumas“, – sako I. Sakalauskienė.

Praėjusiais metais net trečdalis jos dalyvių pasinaudojo galimybe persikvalifikuoti: „Programoje sėkmingai dalyvavo, ją baigė ir organizacijoje dirbti liko įvairiausių sričių specialistai – nuo projektų valdymo, inžinerijos ir tiksliųjų mokslų atstovų iki odontologų ir net aktorių. Tarp jų – ir ilgametę darbo patirtį jau sukaupę, bet karjerą keisti pasiryžę įvairių sričių profesionalai“, – sako „Danske Bank“ žmogiškųjų išteklių vadovė Lietuvoje. Jos teigimu, programa taip pat keičia IT sektoriuje dirbančiųjų portretą – praėjusiais metais 40 proc. visų programos dalyvių sudarė moterys.  

Programos dalyviai gauna atlyginimą ir visas papildomas darbuotojų naudas


Sklandų mokymosi ir integravimosi organizacijoje procesą programos dalyviams, kaip ir visiems „Danske Bank“ Lietuvoje darbuotojams, užtikrina suteikiamos lanksčios darbo sąlygos. Studijuojantys, vaikus auginantys ir kitų įsipareigojimų turintys darbuotojai gali dirbti lanksčiu darbo grafiku, taip pat derinti darbą iš biuro ir namų – nuotoliniu būdu. Kiekvienam darbuotojui organizacija skiria vienkartinę išmoką darbo vietai namuose įsirengti. Visą darbo dieną dirbantieji „FuturePros“ programos dalyviai gauna 1650 Eur (prieš mokesčius) atlyginimą, taip pat tokias papildomas naudas, kaip sveikatos draudimas, apmokamos dienos savanorystei, mokymuisi, poilsiui. Profesinius įgūdžius dalyviai tobulina kas mėnesį vykstančių bendruomenės susibūrimų ir išskirtinai jiems organizuojamų mokymų metu. 

Šiemet programoje kviečiami dalyvauti visi, besidomintys IT, programinės įrangos inžinerija, duomenų mokslu, verslo analitika, rizikų valdymu, finansais, projektų valdymu. Paraiškos priimamos iki balandžio 23 d. „Danske Bank“ svetainėje adresu danskebank.lt/futurepros.

Gyvenimo aprašymą pateikę, užpildę papildomą klausimyną ir atlikę namų darbų užduotis, atrinkti kandidatai bus pakviesti į kitą etapą – grupinę atranką. Visos dienos renginyje „Danske Bank“ miestelyje jie susitiks su būsimais kolegomis – įvairiomis komandomis ir jų lyderiais, dalyvaus interviu, bendraus, atliks įvairias užduotis. 

Atranką sėkmingai įveikę kandidatai bus pakviesti pradėti darbą „Danske Bank“ ir jau šią vasarą prisijungs prie daugiau nei 4000 darbuotojų kolektyvo. Pasibaigus programai, didžioji dalis jos dalyvių lieka dirbti „Danske Bank“ ir turi galimybę augti toje pačioje komandoje, užimti jaunesniųjų specialistų pozicijas arba kandidatuoti į kitas tuo metu atviras darbo vietas organizacijoje.