Šis straipsnis buvo publikuotas 15min.lt 2024 08 23. Visą straipsnį skaitykite čia: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/finansai/danske-bank-vadovas-c-egeriis-apie-tai-ar-dar-plesis-lietuvoje-ir-visuomene-be-grynuju-662-2292108

„Danske Bank“ generalinis direktorius C.Egeriis 15min teigė, kad Lietuvos padalinys, atsidūręs tarp trijų didžiausių darbdavių privačiame sektoriuje, augo labiausiai iš visos grupės.

Lietuva, pasak jo, investuotojus vilioja motyvuotais talentais, kurie turi gerą išsilavinimą ir yra stiprūs matematikos, technologijų srityse, o taip pat ir vis dar konkurencingais atlyginimais. Užsienio investuotojams įdomūs ir Lietuvos technologijų startuoliai bei gamybos sektorius, mano C.Egeriis.

„Danske Bank“ vadovas taip pat atsakė, ar jau pasiektas plėtros pikas Lietuvoje, ar iš mūsų šalies „Danske Bank“ technologijų centro neišvilios pigesnė šalis, taip pat, ar negalvojama ateityje vėl pradėti Lietuvoje teikti  mažmeninės bankininkystės paslaugas ir kokia tikimybė, kad per artimiausius metus gali atslinkti recesija.

 

– „Danske Bank“ yra šeštas pagal dydį darbdavys visoje Lietuvoje ir trečias pagal dydį privačiame sektoriuje. Ar su 4700 darbuotojų jau pasiekėte savo ribą, ar ketinate įdarbinti daugiau? Kokie jūsų planai šiems ir kitiems metams?

 

– 11–12 metų mes jau esame Lietuvoje, tiesa? Padalinį Lietuvoje įkūrėme2012 m. ir jis augo labiausiai iš visų „Danske Bank“ grupės vietų.

Kaip jūs sakote, turime daugiau nei 4700 žmonių – iš jų daugiau nei 1500žmonių užsiima technologijomis. Mes tikrai išauginome Lietuvos padalinį į tikrą kompetencijų centrą, kuris padeda „Danske Bank“ grupei daugelyje dalykų, kuriuos darome banke.

 

Beveik prie visko, ką banke teikiame klientams, kažkas iš Lietuvos prisideda – mastas dabar toks didelis ir tai apima visą verslą.

Kalbant apie ateinančius metus, aš nemanyčiau, kad mūsų etatų skaičius „Danske Bank“ grupėje reikšmingai padidėtų, nes prognozuočiau, kad naujos technologijos, dirbtinis intelektas ir kiti dalykai padės srityse, kuriose norime augti.

 

Visą straipsnį skaitykite čia: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/finansai/danske-bank-vadovas-c-egeriis-apie-tai-ar-dar-plesis-lietuvoje-ir-visuomene-be-grynuju-662-2292108