„Danske Bank“ Žmogiškųjų išteklių vadovės Lietuvoje Indrės Sakalauskienės teigimu, per pandemiją staiga perėjus prie nuotolinio darbo nesustojo jokie organizaciniai procesai, nekrito darbuotojų produktyvumas, o komandos ir jų vadovai įsitikino, kad galima dirbti nuotoliniu būdu ir neprarasti ryšio vieni su kitais.

„Mes labai stipriai pajutome, kad darbuotojai įvertino mūsų, kaip darbdavio lankstumą, rūpestį kolegų ir jų šeimų gerove, gebėjimą pandemijos metu greitai persiorientuoti į „darbo iš namų“ režimą. Kadangi didelė dalis darbuotojų išreiškė norą ir toliau derinti nuotolinį darbą su darbu biure, ši galimybė tikrai išliks“, – teigia I. Sakalauskienė.

„Danske Bank“ darbuotojai net ir pasibaigus pandemijai turės galimybę dirbti per nuotolį, o taip dirbančių kolegų apimtis dar labiau padidins sprendimas neapsiriboti Vilniumi ir darbuotojų ieškoti visoje Lietuvoje.

„Kai kasdien nebesusitinkame biure, komandoms ir vadovams nebėra svarbu iš kurios vietos Lietuvoje mūsų darbuotojai dirba. Todėl nuo šiol ketiname plačiau samdyti specialistus visoje Lietuvoje, o sprendimą apie apsilankymų biure dažnį paliekame kandidato ir tiesioginio vadovo susitarimui“, – pasakoja I. Sakalauskienė.

„Danske Bank“ šiuo metu turi daugiau nei 500 atvirų darbo pozicijų, tad tikimasi, kad darbuotojų paieškos lauko išplėtimas padės užpildyti šias laisvas pozicijas, o prie organizacijos prisijungs ir talentingi specialistai, kurių galimybes įsidarbinti iki šiol apribojo gyvenamoji vieta.

I. Sakalauskienė taip pat pastebi, kad darbuotojai visada yra laukiami ir moderniuose „Danske Bank“ biuruose, o norintiems daugiau laiko dirbti per nuotolį yra skiriama išmoka patogiai darbo vietai namuose įsirengti.

„Darbuotojai jau palaipsniui gali sugrįžti į biurus, kuriuose jų laukia ne tik funkcionalios erdvės individualiam ar grupiniam darbui, praktikiniai mokymai, bet ir galimybė ilsėtis bei sportuoti. Na, o pasirinkusiems daugiau laiko dirbti namuose skiriame papildomą 700 eurų išmoką darbo vietai įsirengti. Šia galimybe jau pasinaudojo 93 proc. „Danske Bank“ darbuotojų“, – kalba Žmogiškųjų išteklių Lietuvoje vadovė.

„Danske Bank“  šiuo metu aktyviai ieško finansų rinkų ir investavimo specialistų, analitikų, žmogiškųjų išteklių, kibernetinio saugumo, .Net ir Cloud specialistų. Galbūt apie naujas galimybes tarptautinėje organizacijoje svajoji ir tu? Daugiau informacijos ieškok čia.