Remdamasis pandemijos metu įgyta darbo nuotoliniu būdu patirtimi, „Danske Bank“ nuo šiol pasiūlys dar daugiau lankstumo ir sprendimo laisvės savo darbuotojams. Banko darbuotojai ne tik galės patys pasirinkti, kiek dienų per savaitę jie nori dirbti nuotoliniu būdu pasibaigus karantinui, bet ir gaus vienkartinę išmoką, skirtą susikurti patogią darbo vietą namuose.

„Danske Bank“ Žmogiškųjų išteklių vadovė Indrė Sakalauskienė neabejoja, kad COVID-19 pandemiją pavyks nugalėti, tačiau jos metu įvykę pokyčiai įsitvirtins ir taps savaime suprantama norma. Vienas jų – darbas iš namų, kurį pamėgo ir vertina didelė dalis banko darbuotojų.

„Matome, kad darbas nuotoliniu būdu tapo priimtinas mūsų darbuotojams, daugelis džiaugiasi jo teikiamais privalumais. Darbuotojai vertina darbdavio pasitikėjimą, suteikiamą lankstumą ir galimybę pasirinkti sau labiausiai tinkantį darbo būdą“, – teigia I. Sakalauskienė.

 

 Darbuotojai vertina darbdavio pasitikėjimą, suteikiamą lankstumą ir galimybę pasirinkti sau labiausiai tinkantį darbo būdą.
Indrė Sakalauskienė




Tendencija pozityviai žvelgti į darbo namuose galimybę itin ryški ir kitose šalyse. „Danske Bank“ Grupės mastu atliktos vidinės apklausos rezultatai atskleidė, kad net 92 proc. darbuotojų nori dirbti iš namų vidutiniškai dvi dienas per savaitę. Pasibaigus pandemijai banko darbuotojai visose šalyse galės patys pasirinkti, kaip nori planuoti savo darbo savaitę.

„Manome, kad darbo namuose galimybė teigiamai veikia darbuotojų profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą. Žinoma, karantino metu darbuotojai susidūrė su vaikų priežiūros ir kitomis problemomis, tačiau jam pasibaigus, pasinaudosime įgyta teigiama patirtimi ir užtikrinsime, kad darbuotojai galėtų ir toliau dirbti namuose bei gauti iš to kuo didesnę naudą“, – kalba I. Sakalauskienė, pabrėždama, kad tokia sistema visiškai priklausys nuo pačių darbuotojų, o norintys dirbti biure visomis savaitės dienomis, turės ir tokią galimybę.

Žmogiškųjų išteklių vadovės teigimu, tokia pasirinkimo laisvė atitinka „Danske Bank“ siekį užtikrinti šiuolaikišką ir lankstų darbo pobūdį.

Suprasdamas, kad nuotolinis darbas reikalauja ne tik informacinių technologijų suteikiamų galimybių, bet ir patogios darbo vietos, „Danske Bank“ visiems darbuotojams visose šalyse skiria vienkartinę išmoką, kuri Lietuvoje yra 700 Eur (iki mokesčių), padėsiančią patobulinti namų „biurą“. 

„Mūsų darbuotojai yra įpratę prie komfortabilių darbo vietų banko biuruose – reguliuojamo aukščio stalų, ergonominių kėdžių, kelių ekranų ir pan. Tikime, kad ši išmoka padės ir namuose susikurti sau patogią darbo vietą“, – apie išmoką kalba I. Sakalauskienė ir priduria, kad darbuotojai galės patys nuspręsti, kaip panaudoti jiems skirtą pinigų sumą.