Visi giliai išgyvename dėl Rusijos politinės valdžios vykdomų karinių veiksmų prieš Ukrainą. Mūsų mintys ir širdys yra su nukentėjusiais ir kenčiančiais Ukrainos žmonėmis, aktyviai ginančiais savo ir mūsų visų laisvę.

Rusijos invazija prieštarauja visoms „Danske Bank“ vertybėms, todėl būdami banku ir pasaulinės finansų sistemos dalimi pirmiausia turime užtikrinti, kad Rusijai įvestos sankcijos būtų įgyvendintos laiku ir operatyviai. Papildomai, „Danske Bank“ imasi ir kitų paramos Ukrainai ir savo darbuotojų gerovės užtikrinimo iniciatyvų.

Keletas „Danske Bank“ Grupėje jau įsigaliojusių sprendimų:

Sankcijos Rusijai

„Danske Bank“ Grupė nevykdo veiklos Rusijoje. Mes nelaikome Rusijos turto „Danske Bank“ ižde, tokio turto neįsigysime ir į jį neinvestuosime. 
Priėmėme sprendimą iš savo valdomų investicinių portfelių ir produktų pašalinti Rusijos vyriausybės obligacijas bei valstybines įmones. 
Laikydamiesi savo Finansinių Nusikaltimų Politikos, atidžiai stebime Jungtinių Tautų, Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės bei Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijas Rusijai ir jų galimą poveikį Šiaurės šalių rinkoms bei reaguojame vykdydami naujus apribojimus. Imsimės ir papildomų ribojimų, atsižvelgdami į bendrą finansinių nusikaltimų riziką. Daugiau nuolat atnaujinamos informacijos anglų kalba rasite šioje nuorodoje.

Finansinė parama „Save the Children International“ organizacijai

Mažiausiai 7,5 milijono Ukrainoje gyvenančių vaikų gresia didelis pavojus, todėl skyrėme reikšmingą finansinę paramą tarptautinės organizacijos „Save the Children“ (liet. Gelbėkit vaikus) humanitarinės pagalbos programai, kuri gelbsti vaikams esantiems Ukrainoje ir iš karo veiksmų zonos besitraukiantiems į kitas Europos šalis.

Kolegų paramos fondas Raudonajam Kryžiui

„Danske Bank“ darbuotojų vardu surengėme tarptautinę lėšų rinkimo kampaniją, kuri skirta Raudonojo Kryžiaus humanitarinei pagalbai Ukrainai. Kolegos jau savanoriškai paaukojo daugiau kaip 37.000 EUR. Prisidėti kviečiame ir jus. Tai galite padaryti ČIA.

Trys apmokamos dienos savanorystei

Kolegos visoje organizacijoje nori ištiesti pagalbos ranką, todėl skatindami savanoriškos veiklos iniciatyvas, padidinome darbdavio apmokamų laisvadienių savanorystei skaičių nuo vienos iki trijų dienų. Visi „Danske Bank“ kolegos turi galimybę skirti savo darbo laiką įv. paramos organizacijose, ypatingai - teikiančiose pagalbą Ukrainai.

Lietuvių kalbos kursai Ukrainiečiams „Danske“ miestelyje

Bendradarbiaujant su "EDU Vilnius" Švietimo pažangos centru, „Danske“ Miestelis atvėrė savo erdves Ukrainiečiams, kurie nori mokytis Lietuvių kalbos. Darbo dienomis ir savaitgaliais, su savanoriais dėstytojais, „Danske“ biuruose nuo šiol mokosi maždaug 15-os Ukrainiečių grupės. Daugiau informacijos apie iniciatyvą skaitykite ČIA.

Kompiuteriai „Gelbėkit Vaikus organizacijai

Kartu su „Microsoft“ licencijomis, garantija ir kai kuriais priedais, „Danske Bank“ Lietuvoje veikiančiai „Gelbėkit Vaikus“ organizacijai padovanojo 200 Lenovo ThinkPad kompiuterių. Jie bus išdalinti Ukrainos vaikams, kad šie galėtų tęsti mokslus nuotoliniu būdu.

Emocinės darbuotojų gerovės palaikymas

Šis metas įtemptas ir mūsų darbuotojams, todėl visus skatiname dalyvauti organizuojamuose seminaruose emocinei gerovei palaikyti, pasinaudoti papildomais laisvadieniais poilsiui, sveikatinimuisi skirtomis dienomis bei sveikatos draudimu psichologo konsultacijoms kompensuoti.

Kiekvienas iš mūsų gali prisidėti ir padėti Ukrainos žmonėms

Savanoriaudami:

„Gelbėkit vaikus“ - daugiau informacijos čia;
„Maisto Bankas“   daugiau informacijos čia;

„Lietuvos Caritas“ daugiau informacijos čia;
„Maltos Ordino pagalbos Tarnyba“    daugiau informacijos čia;
„Stiprūs kartu“   daugiau informacijos čia;

Paremdami:

„Gelbėkit vaikus“ daugiau informacijos čia;
Raudonasis kryžius – prisijunkite prie mūsų paramos fondo čia;
Unicef   daugiau informacijos čia;
Mūsų širdys ir rankos  Ukrainai!  daugiau informacijos čia;
VšĮ Mėlyna ir geltona“ – daugiau informacijos čia;
„Gelbėkit vaikus“ – daugiau informacijos čia;
Unicef – daugiau informacijos čia.