Pradėjus dirbti „Danske Bank“, Audros darbinėje karjeroje nebuvo drastiško pokyčio: iš platesnės vidaus audito srities ji perėjo į siauresnę – sukčiavimo rizikos prevencijos (angl. Fraud Risk Prevention) sritį. Vis tik, ji nuo pat pirmos darbo dienos jaučia didelį kultūrinį skirtumą lyginant su ankstesnėmis darbovietėmis: net visiškai nauju (-a), pirmas dienas dirbančiu kolega (-e) „Danske Bank“ yra pasitikima, jai/jam skiriamas ypatingas dėmesys, pagalba ir jaučiamas labai didelis kolegų palaikymas. Tai skatina pačią Audrą labiau stengtis įsilieti į įvairialypį kolektyvą, suprasti ir gerai atlikti užduotis. Šiuo etapu jai labai praverčia gebėjimas labai tiksliai planuoti savo laiką ir nieko neatidėlioti iki paskutinės minutės – tai neišvengiama auginant tris vaikus.

Kodėl nusprendei ieškoti naujo darbo? 

Pirmiausia dėmesį patraukė brandžių talentų pritraukimo kampanijos reklama su rašytoja Žemaite. Manau, reklama labai taikliai pataikė į tikslinę auditoriją, t.y. į brandesnius darbuotojus, taip pat ir mane. Šį reklama privertė nusišypsoti ir padrąsino imtis pokyčių. 
Ankstesnėje darbovietėje išdirbau nemažai metų, atsirado tam tikra rutina, taip pat turėjau ribotas galimybes tobulėti bei mokytis. Aš supratau, kad galiu ir noriu daugiau, todėl tikslingai pateikiau prašymą užimti laisvas pareigas „Danske Bank“.  Darbas finansinių nusikaltimų prevencijops ir rizikos srityje pasirodė įdomus, prasmingas ir kuriantis aiškią vertę visuomenei.

Mane paskatino ir padrąsino geri tiek esamų, tiek buvusių darbuotojų atsiliepimai, darbas anglų kalba bei siūlomos geros darbo sąlygos. Labai patrauklus ir „Danske“ miestelis.

Anksčiau, stažuodamasi Lenkijoje, esu dirbusi panašiame miestyje ir man labai patiko: viskas vienoje vietoje, viskas koncentruota ir apgalvota. Esu susidūrusi ir su daniška darbo kultūra, ji man labai priimtina: vyrauja malonus bendravimas, nuoseklumas, dėmesys detalėms ir žmonėms. Taip pat viliojo lanksčios darbo sąlygos, nes ankstesnėje darbovietėje neturėjau galimybės dirbti iš namų, kas po „Covid 19“ pandemijos atrodo ne visai suprantama.

Ar ieškant naujo darbo teko išgirsti komentarų dėl amžiaus? 

Asmeniškai neteko išgirsti replikų dėl amžiaus. Deja, karts nuo karto tenka girdėti pažįstamų kalbas, kad lietuviškoje darbo aplinkoje jų vis dar pasitaiko. Šiuos komentarus išgirsta ne tik vyresni, brandūs.

Ir jauni žmonės sulaukia komentarų dėl amžiaus: jiems sako „Sustok, palauk, neskubėk, dar suspėsi“, o vyresniems – „Sėdėk ramiai, kam tau mokytis, dirbk ir tiek“. Niekada neįtiksi!

Asmeniškai esu sulaukusi komentarų dėl to, jog mudu su vyru auginame tris vaikus. Tad, manęs niekas nebestebina. Džiugu, kad komentarai dėl darbuotojų amžiaus Lietuvoje vis retesni.

Nors „Danske Bank“ Lietuvoje dauguma kolegų yra pakankamai jauni, tačiau aš didelio amžiaus skirtumo nejaučiu. Tikiu, kad tai priklauso ir nuo mano pačios požiūrio ir elgesio. Ateidama dirbti į čia žinojau, kad dirbsiu įvairialypėje aplinkoje, tik nesitikėjau, kad galėsiu taip lengvai pritapti, rasiu bendrą kalbą ir laisvai bendrausiu su kolegomis. Todėl manau, kad amžius nėra toks reikšmingas faktorius. Gebėjimas atvirai bendrauti, dalintis profesine patirtimi ir dirbti įvairialypėje aplinkoje yra svarbesnis. Mano komanda labai įvairi visomis prasmėmis: tiek amžiumi, tiek tautybėmis – be lietuvių dirbu su danais, islande, filipiniete, lenke, indu, tiek pagal gyvenimo etapus: kas dar jauni ir neseniai baigę mokslus, kas kuria šeimą, kas jau sukūrę, o kieno vaikai jau gal ir namus palikę. Vis tik, svarbiau yra darbinė patirtis. Mano komandos kolegos iš įvairių sričių,atsinešę į „Danske“ skirtingą darbinę patirtį, aš atėjau iš vidaus audito srities. Mano manymu, taip suformuota komanda turi daug pliusų: mes esame stiprūs, nes esame skirtingi savo sukaupta patirtimi ir gebame suderinti požiūrius, dalintis informacija bei siekti bendrų tikslų dirbdami kartu.

Kaip manai, ar stereotipai ir nuostatos dėl amžiaus gajūs darbo rinkoje, ar visgi tai mitas? 

Manau, kad Lietuvoje, skirtingai nuo daniškos darbo kultūros, šie stereotipai vis dar pakankamai gajūs. Deja, kultūriniai dalykai taip greitai nesikeičia: negali būti, kad žmogus nubunda kitą rytą ir jau su naujomis vertybėmis. Tai yra procesas. Vis tik, galbūt dėl mano pačios pozityvaus požiūrio, aš su tuo tiesiogiai nesusidūriau.

Gyvenu pakankamai aktyviai, daug kuo domiuosi, keliauju, lankau muziejus, sportuoju, su šeima važinėjame dviračiais, o žiemą – slidinėjame.

Galbūt žmonės nedrįsta pasakyti, bet iš to, ką girdžiu gyvendama Lietuvoje, suprantu, jog, deja, požiūris į darbuotoją, sulaukus tam tikro amžiaus – daugiau nei 40-ies, dabar gal jau daugiau nei 50-ies – pasikeičia. Esu sutikusi kolegų, savo bendraamžių ar pora metų vyresnių / jaunesnių, kurie nedrįsta keisti darbovietės ir siekti naujų iššūkių ar profesinio tobulėjimo, jie nusiteikę, kad jau niekur neis, ramiai dirbs ir lauks pensijos. 

Kas labiausiai neramino pradedant dirbti naujoje vietoje?

Kadangi prieš kandidatuodama į „Danske Bank“ tikrai daug domėjausi organizacija, darbo kultūra bei esamų ir buvusių darbuotojų atsiliepimais, neramino, ar sugebėsiu pritapti prie naujos darbo aplinkos.

Žinojau, kad  „Danske Bank“ Lietuvoje dirba pakankamai daug jaunų žmonių, bet dabar, praėjus pusmečiui, kai dirbu verso analitike finansinių nusikaltimų prevencijos – sukčiavimo rizikos komandoje (angl. 1st Line Financial Crime - Fraud Risk) , matau, kad viskas yra gerai.

Mane labai nustebino greta dirbančių kolegų geranoriškumas ir pagalba. 
Kita abejonė buvo daugiau iš profesinės pusės: ar tikrai mano sukauptos žinios bus pakankami ir tinkami „Danske Bank“. Pasibaigus bandomajam laikotarpiui ir gavus teigiamą vadovės įvertinimą bei padrąsinimą, labai motyvuoja, kad mano pastangos ir darbinė patirtis vertinamos.Labai gerai suprantu, jog ne vien tik organizacija dėl tavęs, kaip naujo darbuotojo, stengiasi, t.y. tave sutinka, priima į komandą, parengia naujo darbo pradžios planus ir tikslus, bet ir tu turi įdėti pastangų: aktyviai dalyvauti mokymuose, stengtis integruotis ir tapti komandos bei organizacijos dalimi.

Mano patirtis, kaip vadovė ir komanda įvedė į organizaciją verta atskiro pasakojimo. Laikas, kurį man skyrė tiek vadovai, tiek kolegos, dėmesys, konsultacijos ir parama yra labai didelė ir vertinga. Tuo pačiu jaučiau pasitikėjimą ir padrąsinimus kiekviename žingsnyje, nors buvau naujokė ir niekas manęs nežinojo: nei kas aš, nei kaip dirbu, nei kaip bendrauju. Mane labai maloniai nustebino, kad taip šiltai, rimtai ir atsakingai ruošiamasi priimti naują komandos narį. Manau, kad tai yra susiję su organizacijos puoselėjamomis vertybėmis ir atsakomybe darbuotojams ir bendruomenei, t.y. „Danske Bank“ ne tik raštu yra išdėstę savo vertybes, bet ir jomis gyvena.Mano patirtis byloja, jog tai yra realybė.


Mano patirtis, kaip vadovė ir komanda įvedė į organizaciją verta atskiro pasakojimo. Laikas, kurį man skyrė tiek vadovai, tiek kolegos, dėmesys, konsultacijos ir parama yra labai didelė ir vertinga. Tuo pačiu jaučiau pasitikėjimą ir padrąsinimus kiekviename žingsnyje, nors buvau naujokė ir niekas manęs nežinojo: nei kas aš, nei kaip dirbu, nei kaip bendrauju. Mane labai maloniai nustebino, kad taip šiltai, rimtai ir atsakingai ruošiamasi priimti naują komandos narį. Manau, kad tai yra susiję su organizacijos puoselėjamomis vertybėmis ir atsakomybe darbuotojams ir bendruomenei, kurioje organizacija veikia, t.y. „Danske Bank“ ne tik raštu yra išdėstę savo vertybes, bet ir jomis gyvena.Mano patirtis byloja, jog tai yra realybė.  

Kokia ankstesnė patirtis praverčia dirbant čia?

Kaip jau minėjau, su vyru auginame tris vaikus. Nors du jau vyresni, o jauniausiam – 9-eri, veiklos tikrai yra daug, nes esi atsakingas ne tik už save, bet ir kitus. Todėl puikiai gebu derinti skirtingus interesus, planuoti ir racionaliai paskirstyti laiką. Juk visi turime po 24 valandas paroje ir tai, kaip sugebi šį laiką išnaudoti, yra labai svarbu. Pavyzdžiui, aš niekada nelaukiu paskutinės minutės – stengiuosi iš anksto apgalvoti ir pasiruošti, nes žinau, kad laikas labai greitai bėga. Patirtis ir įgūdžiai kruopščiai planuojant laiką man labai padeda darbe.  
Iš ankstesnės profesinės patirties taip pat praverčia gebėjimas analizuoti dokumentus ir juos apibendrinti, supratimas kaip veikia didelės organizacijos ir kaip svarbu siekiant bendrų tikslų bendradarbiauti su kolegomis iš kitų komandų.

Ką naujo sužinojai apie save, dirbdama čia? Ko naujo išmokai?

Darbas „Danske Bank“ profesine prasme man buvo labai didelis iššūkis: daug naujos, struktūrizuotos informacijos, naujų procesų. Aš gavau labai didelę galimybę ir spurtą tiek profesine, tiek asmeninio tobulėjimo prasme. Esu už tai dėkinga ir stengiuosi šią galimybę tinkamai išnaudoti. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad čia labai svarbus ir asmeninis indėlis: turi ir pats stengtis, nuolatos mokytis, ieškoti informacijos ir tobulėti. O man tai labai patinka ir  motyvuoja.  

Ko palinkėtumei savo bendraamžiams(- ėms, nesiryžtantiems(-ioms) ieškoti naujo / keisti darbą?

Tiek mano, tiek kolegų patirtis darbinantis „Danske Bank“ patvirtina, kad didžiausias dėmesys skiriamas kandidato(-ės) profesinei patirčiai, gebėjimui ir norui dirbti, smalsumui. Amžius nėra lemiamas faktorius renkantis darbuotoją. Todėl abejojantiems ar nedrįstantiems siūlau pabandyti ir tuo įsitikinti asmeniškai.

Aš savo sprendimą prisijungti prie „Danske Bank“ vertinu kaip sėkmingą. Na, o gerais dalykais reikia dalintis, nes galbūt yra bendraamžių, kurie nedrįsta ryžtis pokyčiams. Norėčiau juos padrąsinti ir įkvėpti pasidalindama savo sėkmės istorija kartu su „Danske Bank“.

Atsinešk savo patirtį į „Danske Bank“