Š. m. birželio 5 d. „Danske Bank“ A/S ir Estijos bankas AS LHV Pank pasirašė sutartį, pagal kurią LHV įsigis „Danske Bank“ verslo dalį, susijusią su Estijos verslo įmonių ir viešojo sektoriaus paskolomis. Sandorį planuojama pabaigti š. m. spalio mėn. Tuo metu taip pat bus nustatyta galutinė sandorio apimtis ir kaina. Šiam sandoriui užbaigti reikalingas Estijos Konkurencijos tarnybos leidimas.

Ketinamą įsigyti verslo dalį iš esmės sudaro Estijos verslo klientų ir viešojo sektoriaus paskolų portfelis, kurio apimtis siekia 312 mln. EUR. Įvykus sandoriui, LHV perims 670 verslo ir 85 viešojo sektoriaus klientų aptarnavimą.

„Manome, kad tai yra geras sprendimas tiek „Danske Bank“, tiek klientams, kurių aptarnavimą perims vietinis Estijos bankas, ir klientai gaus prieigą prie visų finansinių produktų ir paslaugų“, - sako Frederik Bjørn, „Danske Bank“ vadovas Baltijos šalyse ir Rusijoje.

Abi šalys sieks užtikrinti sklandų paslaugų perdavimą ir reikiamą pagalbą klientams. Dėl šio sandorio „Danske Bank“ klientų kredito sutarčių sąlygos nesikeis. Klientams nereikia imtis jokių veiksmų, o jų kreditai bus aptarnaujami kaip įprasta iki atskiro pranešimo. Įvykus sandoriui Bankas susisieks su klientais ir pateiks išsamią informaciją apie paskolos(-ų) perkėlimą.