Danske Bank A/S“ Lietuvos filialas pasirašė sutartį su Šiaulių banku dėl 125 mln. eurų vertės privačių klientų paskolų portfelio pardavimo. Sandorį planuojama užbaigti per keturis mėnesius nuo sutarties pasirašymo.

Šiaulių bankas perims „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo privačių klientų paskolų portfelį ir su juo susijusius įsipareigojimus. Didžiąją dalį portfelio sudaro būsto kreditai, taip pat kitos privačių klientų paskolos, tokios kaip lizingas, vartojimo kreditai.

Užbaigus sandorį „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo klientams kreditų sutarčių sąlygos nesikeis. Klientams nereikia imtis jokių veiksmų, o jų paskolos bus aptarnaujamos kaip įprasta. Įvykus sandoriui Bankas susisieks su klientais ir pateiks išsamią informaciją apie paskolos(-ų) perkėlimą.

 „2019 m. vasario mėn. „Danske Bank A/S“ priėmė strateginį sprendimą nutraukti bankinę veiklą Baltijos šalyse. Šios dienos sutartis su Šiaulių banku žymi svarbų žingsnį siekiant šio tikslo. Tikime, tai bus geras sprendimas banko privatiems klientams“, - sako Frederik Bjørn, „Danske Bank“ vadovas Baltijos šalyse ir Rusijoje.

Susipažinti su dažniausiai užduodamais klientų klausimais galite ČIA.