Nuo 2018 metų pradžios „Danske Bank“ yra vienas iš pagrindinių „Women Go Tech“ iniciatyvos rėmėjų. Kiekvienais metais mūsų kolegos dalijasi patirtimi su merginomis ir moterimis, siekiančiomis karjeros technologijų sektoriuje.
„Women Go Tech“ yra pirmoji mentorystės ir technologinio turinio sesijų programa Lietuvoje, skirta merginoms ir moterims, siekiančioms karjeros technologijų sektoriuje. Programa, sėkmingai prasidėjusi 2016 m., jau padėjo 126 merginoms ir moterims pasiekti savo tikslus.

Programą sudaro 1:1 mentorystės sesijos su technologijų ekspertais, mokymai ir renginiai, bendruomenės kūrimo veikla. Taip siekiama padėti programos dalyvėms atskleisti savo profesinį potencialą, susipažinti su technologijų pasauliu ir paskatinti mokytis iš bendraminčių.

c899a4db-00090253-ad503af7


„Danske“ indėlis neapsiriboja dalijimusi žiniomis

Būdami vieni didžiausių darbdavių technologijų sektoriuje, esame įsipareigoję dalytis savo žiniomis, prisidėti prie vietos bendruomenės raidos ir spręsti lyčių lygybės klausimą ne tik technologijų srityje, bet ir visoje šalyje.

IT sritis labai dažnai siejama su vyrais. Vien dėl šio stereotipo daugybė talentingų moterų nemato savęs šioje srityje. Esu labai dėkinga už galimybę paskatinti moteris siekti karjeros tęsti savo karjerą IT srityje ir į ją atnešti savo perspektyvas. Kaip globalus bankas ir vienas didžiausių darbdavių Lietuvoje mes taip pat galime būti sėkmingi tik tuo atveju, jei mūsų darbuotojai atspindi visuomenę, kurios dalimi esame. Taigi, remdami „Women Go Tech“ siekį plėsti moterų atstovavimą technologijų pasaulyje, mes taip pat prisidedame prie savo misijos tapti įvairesniu ir įtraukesniu banku“, - teigia Ona Juodkienė, „ Danske Bank “ Grupės Įvairovės ir įtraukties tarybos narė ir IT Operacijų vadovė.

Sėkmės istorijos - ir tarp mūsų kolegų

Turto valdymo departamento vadovas Lietuvoje, „Danske Bank“ partnerystės su „Women Go Tech“ iniciatyva iniciatorius Vytautas Ašeris teigia, kad mentoriaus vaidmuo kito žmogaus karjeroje yra nepaprastai svarbus:

Ir pats turėdamas mentorių, niekada neturėjau abejonių dėl savo patirties pasidalinimo su kitais. Jaučiu, kad darome didelę pažangą, kai programos dalyvės grįžta pas mus su klausimais, suradusios sau aiškesnius atsakymus ir, žinoma, kai jos pasiekia savo karjeros tikslą. Kad tai pasiektum kaip mentorius, turi būti atviras, žinoti, kad pats negali visko žinoti, ir stengtis teisingai nukreipti žmones kiekviename tech karjeros žingsnyje“.

Buvusi “Women Go Tech” dalyvė, sėkmingai baigusi programą ir pakeitusi karjeros kelią, yra „Danske Bank“ Analitikė Renata Gvozdovič:

Mane visada domino technologijos, o ypač – duomenų analitika. Todėl baigusi įvairius šios temos kursus nusprendžiau pagilinti savo žinias ir sužinoti, ar tai kelias, kurį tikrai noriu pasirinkti. Man trūko praktinių pavyzdžių ir atsakymų apie kasdienį duomenų analitiko darbą, naudojamus įrankius ir pan. Todėl dalyvavau „Women Go Tech“ programoje ir man labai pasisekė dirbti su mentore iš „Danske Bank“. Aš sužinojau naujų dalykų, pamačiau kitą perspektyvą, dirbau su tikrais pavyzdžiais, o svarbiausia - per visą savo kelionę iki analitikės rolės buvau stipriai palaikoma. Pamenu, kai mano mentorius mentorė pasakė: „Jei tai tavęs tai negąsdina, reiškia, kad tai skirta tau“. Taip nebuvo,Tai tikrai manęs negąsdino, bet aš sunkiai link to dirbau ir, džiaugiuosi, kad po motinystės atostogų grįžau į naujas pareigas „Danske Bank““.

Šį mėnesį prasideda penktasis „Women Go Tech“ sezonas


Šį sezoną „Danske Bank“ mentorių gretos programoje auga: šeši kolegos prisijungė prie „Women Go Tech“ kaip mentoriai.
Karolina Griciūnė, Duomenų mokslo komandos vadovė, kuri pirmą kartą prisijungs prie programos kaip mentorė, komentuoja:

Manau, kad prisidėdami prie „Women Go Tech “programos ir spręsdami lyčių lygybės klausimus mes metame sau iššūkį ir keičiame savo organizaciją. Mes taip pat augame, kai padedame kitiems augti, ir to aš ieškau asmeniškai kaip mentorė. Sėkmingai karjerai tech srityje būtinas kryptingas darbas ir visiškas atsidavimas. Todėl pasidalinsiu savo žiniomis ir tikiuosi padėti programos dalyvėms rasti savo kelią į technologijų pasaulį“.

Kandidatuoti į "Women Go Tech" programą galite ČIA, iki š.m. gruodžio 21 d.